Het laatste nieuws

In de prijzen voor ‘het geluid’

Wij proberen altijd op originele wijze het jaar af te sluiten, en onze relaties daarbij te betrekken. Afgelopen jaar hebben we met dank aan Looren Gifts, de cadeauwinkel uit Krimpen aan de Lek, en MM uit Hardinxveld-Giessendam een win-actie georganiseerd: ‘Raad het geluid!’.

Lees verder →

Nieuwe PLC en touchscreen voor de Edelweiss

Aan het einde van 2020, om precies te zijn in week 51, nam de schipper van Motortankschip Edelweiss, contact met ons op. Cor Mourik vertelde dat zijn PLC als gevolg van te hoge spanning was opgeblazen. Zijn vraag was of wij hem konden helpen?

Lees verder →

RBA-verklaringen bij Van der Wal Elektrotechniek

Wij zijn gecertificeerd voor het uitvoeren van inspecties ten behoeve van RBA-verklaringen. Als scheepseigenaar bent u voor het vernieuwen van uw Certificaat van Onderzoek bij ons aan het goede adres.

Lees verder →

Op stel en sprong naar Hanau

Christiaan Brand belt op belt op vrijdag dat hij een storing heeft in de piloot van zijn schip de ‘Desejo’: het stuurwerk reageert niet meer op de piloot. De ‘Desejo’ ligt op dat moment in Hanau, aan de Main in Duitsland.

Lees verder →

JMR-611 rivier radar

Daar is ‘ie dan eindelijk: de JMR-611 rivier radar van Alphatron Marine. Als dealer van Alphatron Marine hebben wij inmiddels ook de eerste levering in opdracht.

Lees verder →

Nieuwe medewerker William Verheij

William Verheij (17) werkt sinds mei als Technicus Elektrotechniek en Instrumentatie bij Van der Wal Elektrotechniek. 

Lees verder →

Wagenpark compleet met logo

Met de vervanging van drie vijf jaar oude auto’s, is het wagenpark van Van der Wal weer up-to-date. Door met nieuw materiaal te rijden minimaliseren we de uitval. Wat ons betreft staat kwaliteit voorop.

Lees verder →

Magazijn geautomatiseerd

Het magazijn van Van der Wal Elektro is volledig geautomatiseerd. Sinds 1 januari is er volledig inzicht in de aanwezige voorraad, zowel in het hoofdmagazijn, als in de auto’s. Ook de aanvulling verloopt automatisch.

Lees verder →

Visuele trend doorbroken op de Marieke

Het is niet gebruikelijk, maar de Florian Bernouw van vrachtschip Marieke was wel heel erg betrokken bij het vervangen van de complete elektrische installatie in zijn stuurhuis. De aanloop van het project was een jaar geleden.

Lees verder →
Stroomdiagram

Zijn de schema’s van uw schip op orde?

De overgangstermijn van Richtlijn 2006/87EG loopt per 1 januari 2020 ten einde. Dit betekent dat Rijnschepen gebouwd voor 1976 de schema’s voor elektrotechnische installaties op orde moeten hebben. 

Lees verder →
schijnwerper-op-schip

In de schijnwerpers

Hoe zorg je ervoor dat je op het water alles goed kunt zien? Het antwoord is eenvoudig. Goede verlichting. Maar hoe kies je de juiste verlichting? Van der Wal Elektro adviseert en installeert.

Lees verder →
Attila Lang

Dit is mijn droombaan

Sinds juni 2019 werkt de Hongaarse elektrotechnicus Attila Lang met veel enthousiasme bij Van der Wal Elektro. Attila heeft ruime ervaring in de scheepselektrotechniek. 

Lees verder →

20 jaar jubileum

Op 1 oktober 2019 was het 20 jaar geleden dat wij ons bedrijf zijn gestart. Zaterdag 5 oktober vierde Van der Wal Elektrotechniek haar 20-jarig jubileum met genodigden inclusief een hapje en drankje.

Lees verder →

Maritime Industry 2019

In mei stond Van der Wal Elektrotechniek op de beurs Maritime Industry 2019 in de Evenementenhal in Gorinchem met een lessenaar. Die gaf bezoekers een  realistische kijk op een opstelling aan boord van een binnenvaartschip. 

Lees verder →

Groot onderhoud op motorschip Dirkje

Een defecte voorstuwingsmotor op motorschip Dirkje van binnenvaartschipper Robert Moors was het begin van een flinke renovatie door Van der Wal Elektrotechniek. 

Lees verder →

Ontwikkeling in de markt

Om klanten goed van dienst te blijven, zijn de mannen van Van der Wal Elektrotechniek op training geweest en zijn ondertussen gecertificeerd om de nieuwe AIS-transponder te installeren én een verklaring af te geven. 

Lees verder →

Slimme oplossingen voor verstelbare stuurhuizen

Regelgeving vereist dat in hoogte verstelbare stuurhuizen voorzien moeten zijn van een signalering die de hoogste en laagste positie van de stuurhut aangeeft en een indicatie geeft dat er spanning aanwezig is. 

Lees verder →

Kom eens op de koffie

Johan van der Wal heeft de verhuizing van het kantoor van de eerste verdieping naar de begane grond aangegrepen om de band met klanten verder te verdiepen. Een gesprek met een kop goede koffie hoort daar volgens Johan bij. 

Lees verder →

Goede technici

Alphatron Marine ‘De samenwerking met Johan gaat terug naar de tijd voor Johan zijn bedrijf startte. Er was direct een klik tussen ons. In die periode zijn wij regelmatig samen op karwei geweest.'

Lees verder →

Maaspoort klaar voor de toekomst

Joop Booij, binnenvaartschipper in hart en nieren, is sinds 2002 klant bij Van der Wal Elektrotechniek. Joop: ‘Het installeren en onderhouden van elektrische installaties vertrouw ik al jaren volledig toe aan Johan en zijn mensen.’ 

Lees verder →

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden →