‘Deel uitmaken van dynamisch en toegewijd team’

Van der Wal elektrotechniek - Rick en Piet

Rick van der Spek en Piet van der Weijde zijn elektrotechniekstudenten aan het Hoornbeeck College in Rotterdam. Zij hebben hun afstudeerproject uitgevoerd bij Van der Wal Elektrotechniek. Het afgelopen halfjaar zijn zij geconfronteerd met uitdagingen, groei en waardevolle ervaringen!

Van der Wal Elektrotechniek was bekend terrein voor Piet. Enkele jaren geleden liep hij al stage bij ons.

PLC-programma ontwikkelen

Piet: “Toen de mogelijkheid zich voordeed om ons afstudeerproject bij een bedrijf uit te voeren, wist ik meteen waar ik naartoe wilde!” Hij vertelt enthousiast verder: “Onze opdracht bij Van der Wal Elektrotechniek was een PLC-programma te ontwikkelen voor een beladingsmetingssysteem voor schepen. Dit systeem moet in staat zijn zo nauwkeurig mogelijk het gewicht van de lading te meten en te rapporteren. En het laad- en losproces in tonnen per uur monitoren.”

Uitdaging met verschillende aspecten

Hij vervolgt: “Hoewel dit een redelijk eenvoudige variant leek, met slechts twee druksensoren, bracht het toch de nodige uitdaging met zich mee. Het project omvatte verschillende aspecten, waaronder het opstellen van een projectvoorstel, calculatie, het maken van uitgebreide technische tekeningen en het ontwikkelen van een gedetailleerd technisch ontwerp.”

Ondersteuning en middelen

Het succesvol starten van zo’n project vereist grondige informatie en input. Piet: “Gelukkig bood Van der Wal Elektrotechniek ons alle nodige ondersteuning en middelen dit project tot een succes te maken. Dankzij hun expertise en ervaring konden wij ons richten op het creëren van een oplossing die voldeed aan de gestelde eisen, én geïmplementeerd kan worden op schepen!”

Kennis delen

Het verblijf bij Van der Wal Elektrotechniek is de studenten prima bevallen. “Iedereen was altijd bereid om ons te helpen en hun kennis met ons te delen. We hebben meerdere malen gebruikgemaakt van hun kennis, ook voor aspecten waar we op school weinig of geen ervaring mee hadden. Dat heeft ons geholpen bij het voltooien van het project, maar was ook een leerervaring.”

Waardevolle inzichten en vaardigheden

Piet: “Het project bij Van der Wal Elektrotechniek heeft ons waardevolle inzichten en vaardigheden opgeleverd die we in onze toekomstige carrière kunnen toepassen. We zijn blij met het succesvol afronden van dit project en met de ondersteuning en begeleiding die we hebben ontvangen van het team bij Van der Wal Elektrotechniek!”

Ben jij op zoek naar een geschikte stageplaats voor jouw opleiding in elektrotechniek? Na de zomer begeleiden wij jou graag bij je ontwikkeling in de (maritieme)elektrotechniek! Neem contact op voor meer informatie.

Heeft u vragen over dit artikel?

Johan vertelt u er graag meer over!

Stuur een mail →