Draadloze camera’s voor duwboten

Van der Wal elektrotechniek - draadloze camera

Van der Wal Elektrotechniek biedt sinds vorig jaar draadloze camera’s. Het systeem is met name ideaal voor duwbooteigenaren. Zij varen met wisselende bakken, wat het moeilijk maakt vaste camera-installaties te gebruiken Dit systeem biedt de flexibiliteit die zij zoeken.

Reindert de Bruijn vertelt over de flexibiliteit van het draadloze camerasysteem.

Zender en ontvanger

Het systeem bestaat uit een zender en ontvanger. Een camera wordt aan de zender gekoppeld. Deze set-up maakt het voor de schipper mogelijk de camera zelf eenvoudig op verschillende locaties te monteren, dankzij een magnetische bevestiging. De ontvanger sluiten we aan op een beeldscherm in de stuurhut, waardoor de schipper direct zicht heeft op wat er gebeurt. Uiteraard is deze configuratie ook te combineren met een recorder, zodat beelden worden opgenomen of via internet bekeken kunnen worden.”

Eenvoudig installeren

“Het systeem is eenvoudig te installeren”, legt Reindert uit. “De camera is via een kabel verbonden met de zender, wat het geheel draagbaar maakt. Het systeem is geschikt voor de meest actuele versie van digitale beeldkwaliteit, waarbij de traditionele kabels vervangen worden door deze zender-ontvanger combinatie.”

Positionering cruciaal

Reindert: “De positionering van de camera’s is cruciaal, gezien de variabele afmetingen van de duwbakken. We bieden maatwerk als het gaat om de kijkhoek. Afhankelijk van de wensen van de klant, zijn er vier mogelijke varianten. Onze toegevoegde waarde is adviseren over de beste zichtlijnen voor hun specifieke situatie. Zo zorgen we dat schippers het systeem optimaal benutten.”

Batterijpakket

“De zender-camera combinatie wordt gevoed door een batterijpakket dat tot veertien uur meegaat. Daarna moet het opgeladen worden, maar dat is over het algemeen voldoende voor een volledige werkdag.” Reindert vervolgt: “De reacties zijn bijzonder positief, vooral vanuit de duwbootsector. Onze klanten zijn enthousiast over de flexibiliteit en het gebruiksgemak van het systeem!”

Wilt u meer informatie over het draadloze camerasysteem of over onze andere innovatieve, klantgerichte oplossingen? Neem dan contact met ons op.

Heeft u vragen over dit artikel?

Johan vertelt u er graag meer over!

Stuur een mail →