‘Ik vind het leuk dat klanten zomaar binnen komen wandelen!’

Jos Reijm komt oorspronkelijk uit Alblasserdam, woont in Hendrik-Ido-Ambacht en is 33 jaar oud. Hij heeft een verleden in de elektrotechniek, maar niet in de elektrotechniek voor schepen. Zijn specialiteit is kasten- en panelenbouw en dat is precies wat hij inmiddels bij ons doet!

Jos: “Ik was op zoek naar iets anders, iets persoonlijkers. Daarom ben ik ‘lokaal’ gaan rondkijken. Van der Wal Elektrotechniek kende ik van naam en was het eerste bedrijf waar ik een open sollicitatie naar gestuurd heb. Dat is het voordeel van elektrotechniek: dat is altijd hetzelfde, waar je het ook toepast.”

“Geen verrassingen op elektrotechnisch vlak.”

“Eenmaal in gesprek met Johan van der Wal en Wim Broere, bleek hier intern behoefte te bestaan aan een ‘upgrade’ van de afdeling ‘kasten- en panelenbouw’. In het geval van scheepselektrotechniek is kasten- en panelenbouw maatwerk. Het heeft betrekking op de besturing van een schip. De puzzel moet gelegd zijn, bijvoorbeeld voor de aansturing van een kraan. Of de verlichting. Het moet kloppen!”

“Nu ben ik ben het bedrijf aan het leren kennen.”

“We gaan een slag maken op het gebied van efficiency. Het doel is de werkwijze meer per project af te stemmen. Op basis van mijn ervaring ga ik me daarnaast ook richten op het voorraadbeheer. Ook daar probeer ik meer projectgebonden te werk te gaan. Beter inzicht, zodat we niet m ingrijpen en het assortiment actueel houden op basis van nieuwe ontwikkelingen.”

“Hier is verschil tussen kasten- en panelenbouw.”

Jos: “Mijn eerste gevoel is goed! Ik heb leuke collega’s: we overleggen veel en ik denk dat we veel van elkaar kunnen leren! Wat betreft het woord ‘scheeps’ in elektrotechniek: sommige termen zijn nieuw, maar op elektrotechnisch vlak zijn er geen verrassingen. Op dit moment leer ik bedrijf kennen en verzamel ik aandachtspunten. In mijn vorige baan maakten we geen onderscheid tussen kasten- en panelenbouw. Hier wel!” 

“Ik kom oorspronkelijk uit Alblasserdam.”

Jos is getrouwd en heeft vier kleine kinderen. “Daar heb ik het best druk mee! Wanneer ik tijd over heb, hou ik ervan in de tuin te werken, klusjes te doen of te verbouwen: er is altijd wel iets te doen! Een rondje fietsen met de kinderen is zeker ook een favoriet!” Jos, tot slot: “En de benadering is bij Van der Wal veel persoonlijker: ik vind het leuk dat vaste klanten zomaar binnenlopen!”

Heeft u vragen over dit artikel?

Johan vertelt u er graag meer over!

Stuur een mail →