‘In vier jaar al veel geleerd!’

2240538 Van der Wal elektrotechniek   Overzicht

Als leerling vertelde William Verheij een aantal jaar geleden al over zijn loopbaan bij Van der Wal Elektrotechniek. Toen volgde hij zijn mbo-opleiding Technicus Elektrotechniek en Instrumentatie nog op niveau drie. Inmiddels heeft hij niveau vier succesvol afgerond!

William: “Voor niveau vier heb ik hier vijf dagen per week gewerkt en volgde ik één avond in de week lessen op het Da Vinci College in Dordrecht.”

Steeds zelfstandiger

“Het is bij elkaar alweer vier jaar dat ik hier rondloop”, vervolgt William. “En dat bevalt mij heel goed. In de loop der jaren ben ik het vak steeds beter gaan beheersen en mocht ik steeds zelfstandiger werken. De begeleiding door mijn collega’s is top: ik kan altijd met vragen terecht!”

Schakelkasten & stuurhuisinstallaties

Het werk van William spitst zich toe op schakelkasten in machinekamers en het vervangen van stuurhuisinstallaties. “Dat laatste doe ik eigenlijk altijd samen met mijn collega Hendrik.” Hij is ook al een aantal keer voor een langere periode alleen op pad geweest. “Wanneer ik meerdaags werk heb aan boord, overnacht ik in een hotel.”

Vrijheid en vertrouwen

Daarmee benoemt hij precies één van de punten waarom hij zich op zijn plek voelt bij Van der Wal Elektrotechniek: “Die vrijheid waardeer ik zeer! Ik kan mijn eigen plan trekken en veel zelf bepalen. Dat heeft alles te maken met het vertrouwen dat ik hier krijg en dat is heel motiverend.”

Ongedwongen sfeer

Wat William dan nog te wensen heeft? “Ten eerste vind ik het werk hier prima! De sfeer is heel ongedwongen, zoals bij een familiebedrijf. Ik heb leuke collega’s en dat maakt het werk aangenaam en geeft mij de ruimte te groeien. Bijvoorbeeld in het programmeren en in bedrijf stellen van PLC-systemen.”

Mogelijkheden en uitdagingen

William, tot besluit: “Misschien ga ik daar nog een deeltijd hbo-opleiding voor volgen, zodat ik daar ook gekwalificeerd voor ben. Mijn toekomst bij Van der Wal Elektrotechniek biedt nog volop mogelijkheden en uitdagingen!”

Heeft het interview met William je nieuwsgierigheid gewekt? Neem dan een kijkje op werken bij pagina of neem contact met ons op om jouw opleidingsmogelijkheden te bespreken.

Heeft u vragen over dit artikel?

Johan vertelt u er graag meer over!

Stuur een mail →