Ingrijpende interne verbouwing

Interne verbouwing

Ons magazijn groeit, er was behoefte aan het goed scheiden van afval, we willen onderscheid maken tussen verspanend en niet-verspanend werk en verwarming was een actueel onderwerp. Kortom: wij vonden dat het tijd was voor een interne verbouwing!

Op basis van bovenstaande omstandigheden, hebben we de koppen bij elkaar gestoken en een plan gemaakt.

Ideeën samengevoegd

Een aantal collega’s hadden concrete ideeën voor de verbouwing. De beste voorstellen hebben we samengevoegd en in januari zijn we begonnen. We hebben bewust gekozen voor een lange periode, omdat de verbouwingswerkzaamheden anders te veel van de organisatie zouden vergen. Voor de bouwvak waren we gereed met de aanpassingen.

Entresolvloer

Zoals gezegd, is ons magazijn in de loop der jaren uit z’n jasje gegroeid. We hebben de bestaande entresolvloer uitgebreid. Daardoor hebben we ruimte gevonden om het magazijn uit te breiden én twee nieuwe werkplaatsen te creëren. Op de verdieping liggen de niet-hardlopers, beneden de hardlopers. Heel het magazijn is de revue gepasseerd. Van sommige artikelen hebben we afscheid genomen, andere artikelen zijn toegevoegd.

Stellingen geordend 

De stellingen zijn schoongemaakt en geteld, de verlichting is vervangen door ledverlichting. Het zicht is nu optimaal. De stelling voor uitgaande goederen is een stuk groter geworden. Daardoor staan de materialen die bestemd zijn voor lopende projecten overzichtelijk klaar. We hebben bovendien een milieustraat gerealiseerd, waar het afval gescheiden kan worden. Tenslotte hebben we een stelling ingericht voor het algemene gereedschap.

'Schone' en 'vuile' werkplaats

We hebben besloten een scheiding te maken tussen verspanende en niet-verspanende werkzaamheden. Met de uitbreiding van de entresolvloer, zijn daaronder twee ruimtes gecreëerd. We hebben gekozen alle werkbanken mobiel op te stellen, voor maximale flexibiliteit. In de niet-verspanende of ‘schone’ werkplaats, waar de kast- en paneelbouw plaats vindt, is materiaal opgeslagen dat direct bestemd is voor die afdeling. Dat geldt ook voor specifiek materiaal in de verspanende of ‘vuile’ werkplaats. In elke ruimte is ledverlichting en een luchtaansluiting.

Verwarmen of koelen 

Door het realiseren van de twee nieuwe ruimtes, kunnen we deze apart verwarmen of koelen. Het grote voordeel is dat niet heel de werkplaats verwarmd hoeft te worden met behulp van een gasheater.

Werk jij graag in een functionele, goed georganiseerde omgeving? Kijk dan eens op onze vacaturepagina.

Heeft u vragen over dit artikel?

Johan vertelt u er graag meer over!

Stuur een mail →