Innovatieve rivierpiloot

Van der Wal elektrotechniek 29 02   Overzicht

Ontdek de nieuwste rivierpiloot van Alphatron! Deze rivierpiloot heeft geavanceerde functies, die de gebruikerservaring verbetert en de veiligheid op het water verhoogt.

De nieuwe piloot is ontworpen met een compacter bediendeel, die ook naadloos past in lessenaars waar voorheen een Radio Zeeland piloot geïnstalleerd was.

Besturing eenvoudiger en comfortabeler

Deze innovatie zorgt voor een soepele overgang en minder hoofdbrekens bij de installatie. Bovendien maakt de toevoeging van een extra bediendeel in de stoel, het mogelijk voor schippers dezelfde uitgebreide instelmogelijkheden te hebben als de hoofdbediening. Daardoor wordt de besturing eenvoudiger en comfortabeler.

Vertrouwde afmetingen

De processorbox behoudt de vertrouwde afmetingen van zijn voorganger. Zo is een eenvoudige ‘één-op-één’ vervanging mogelijk, zonder extra aanpassingen aan de lessenaar. Dit verzekert een gestroomlijnde upgrade: het schip hoeft niet onnodig lang stil te liggen voor een grootscheepse verbouwing.

Naadloze integratie

Een opmerkelijke vooruitgang, is de naadloze integratie van de trackpiloot. Waar in het verleden een apart bediendeel vereist was, kunnen nu essentiële bedieningen van de trackpiloot geïntegreerd worden in de hoofdbediening. Dit is mogelijk gemaakt door de nieuwe ‘trackpiloot flex’ optie. Die wordt samen met de nieuwe rivierpiloot aangeboden tegen een aantrekkelijke prijs. 

Zelflerende functie

De zelflerende functie van de nieuwe rivierpiloot is een grote ontwikkeling! Deze adaptieve piloot past zelfstandig parameters aan op de achtergrond, waardoor de gebruiker minder handmatige instellingen hoeft te doen. Het systeem kan zelf het verschil tussen leeg en geladen varen compenseren, waardoor de piloot in alle omstandigheden optimale prestaties levert.

Aansluiten op alle stuurwerken

De nieuwe rivierpiloot kan aangesloten worden op alle stuurwerken, soms met behulp van extra modules. Op dit moment hebben wij als Alphatron dealer de allereerste nieuwe rivierpiloot in onze werkplaats en verwachten we deze binnen twee weken in bedrijf te stellen. Neem contact op voor meer informatie.

Heeft u vragen over dit artikel?

Johan vertelt u er graag meer over!

Stuur een mail →