JMR-611 rivier radar

Daar is ‘ie dan eindelijk: de JMR-611 rivier radar van Alphatron Marine. Met gepaste trots kunnen wij als dealer van Alphatron Marine het nieuwe radar presenteren.

JMR-611 onderscheidt zich van oudere radarsystemen door de sea state functie. De sea state functie bied in combinatie met een JLR-21 gps kompas een ongekende onderdrukking van de golfslag. Daarbij koppelt hij de vernieuwde gebruikersinterface aan een verfrissend standaard of volledig glazen monitor welke voldoen aan de aangescherpte reflectie eisen.

Bovendien heeft de JMR-611 een aerodynamische scanner en een zwaardere motor waardoor de scanner beter geschikt is voor extreme weersomstandigheden.

De JMR-611 radar is in staat om als eerste rivierradar in combinatie met een GPS-kompas en slimme rekentechniek de hinderlijke golfslag op ruim water tot een minimum terug te dringen, zonder daarbij de kleine echo’s zoals betonning uit het oog te verliezen.

Betonning

Door het radar te koppelen met een gps-kompas  kunnen de ware bewegingen van de schepen worden weergegeven zonder dat het beeld word dichtgesmeerd zonder dat het beeld word dichtgesmeerd met relatieve nagloeisporen. Tevens zijn de voorspelingslijnen en docking verbeterd t.o.v. de JMA-609 en JMA-610. Door een verbeterde rekenmethode worden 2 stabiele lijnen getoond vanaf het voor en achterschip.

Zoals gezegd, hebben wij het eerste exemplaar inmiddels in levering. Om de klant een indruk van het systeem te geven, zijn we met hem naar Alphatron Marine gegaan. Die service bieden we ook graag aan andere belangstellenden, die willen overschakelen naar dit fonkelnieuwe radarsysteem.

Heeft u vragen over dit artikel?

Johan vertelt u er graag meer over!

Stuur een mail →