Blog

Nieuwe PLC en touchscreen voor de Edelweiss

Aan het einde van 2020, om precies te zijn in week 51, nam de schipper van Motortankschip Edelweiss, contact met ons op. Cor Mourik vertelde dat zijn PLC als gevolg van te hoge spanning was opgeblazen. Zijn vraag was of wij hem konden helpen?

Nadat Cor zijn elektrische schema’s met ons had gedeeld, konden wij aan de slag. Aan de hand van de foto’s en schema’s hebben we de benodigde hardware geselecteerd en besteld. Vervolgens zijn we in januari de software gaan schrijven. Omdat Cor Mourik zijn elektrische schema’s altijd goed op orde heeft gehouden, was dat vlot en overzichtelijk werk!

Touchscreen
Daarnaast hebben we een touchscreen geleverd. Door het uitbreiden van een aantal functionaliteiten, met name op het gebied van alarmering, was dit een gewenste aanvulling. Omdat in een stuurhuis de ruimte vaak beperkt is, is een touchscreen een functionele oplossing. Ook met het oog op uitbreidingen in de toekomst. Met behulp van het touchscreen kunnen we eenvoudig extra pagina’s toevoegen. Daardoor is het mogelijk zonder hardware in de stuurhut toch extra bedieningen toe te passen. Via internet – telefoon, tablet, PC – kan de schipper de apparatuur bedienen. Voor ons als installateur is het bovendien een mogelijkheid om op afstand te programmeren!

Met dank aan de goede voorbereiding én de accurate schema’s van Cor Mourik, hebben we in februari in twee dagen tijd de complete installatie omgebouwd en getest.

Afstand
Cor Mourik is erg te spreken over onze oplossingen: “In eerste instantie hebben we nog geprobeerd zelf te repareren, maar het materiaal was sterk verouderd. Toen heb ik Van der Wal Elektrotechniek benaderd. Ze hebben een goede naam en ze hadden mij al eerder met kleinere klussen geholpen.” Cor vervolgt: “Nu is de PLC weer helemaal up to date. En door het touchscreen te plaatsen, kan Van der Wal Elektrotechniek nu op afstand aanpassingen doen in mijn systeem!”

Tevreden
Cor: “Ik ben hartstikke tevreden. Van der Wal Elektrotechniek heeft zich erin vastgebeten! Het ombouwen én testen was in twee dagen gebeurd, waardoor ik minimale tijd heb verloren. We hebben leuk samengewerkt: volgende keer weer, wat mij betreft!”


Foto: Ruud Mulder


Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden →