‘Onverwacht veel uitdagingen!’

2231835 Van der Wal   Website

Marinus Nobel is zeventien jaar oud en komt uit Zwijndrecht. In zijn vrije tijd vist hij graag op karpers, doordeweeks werkt hij vier dagen bij ons als leerling-monteur en gaat hij één dag naar school.

Die school is het Hoornbeeck College in Rotterdam, waar hij de opleiding tot eerste monteur elektrotechnische installaties en systemen volgt. 

Combinatie werken-leren

“De combinatie werken-leren bevalt mij prima”, vertelt Marinus. “Via een klasgenoot ben ik in contact gekomen met Van der Wal Elektrotechniek. Hij had hier al stage gelopen en was daar positief over. In augustus ben ik begonnen. Mijn werk en leer opleiding hier duurt twee jaar.” 

Generator- en walspanning

Marinus: “Ik kom hier onverwacht veel uitdagingen tegen. In de scheepvaart werkt elektrotechniek vaak net even anders. Ik krijg bijvoorbeeld te maken met generator- en walspanning. Situaties zijn ook op elk schip weer anders. Het is anders dan ‘normaal’, in de industrie of bij woningbouw. Daardoor leer ik echt veel!”

Ik leer van iedereen

“Samen met één van de andere vijf monteurs ben ik vaak op pad. Het wisselt met wie ik meega, ik heb geen vaste begeleider en leer van iedereen. We werken aan boord op de schepen in de regio. Veel in Werkendam en Rotterdam. Nu ben ik een paar dagen aan het werk op een schip in Druten.”

Theorie op school

Marinus: “Voor school moet ik opdrachten maken, maar die staan los van mijn specifieke werk hier bij Van der Wal elektrotechniek. Het is theorie, die ik op mijn schooldag op vrijdag kan maken. Voor mijn opleiding kon ik de keuze maken tussen ‘huizen’ of ‘industrieel’. Het is die laatste geworden, waarbij scheepvaart dus weer een bijzondere discipline vormt.”

Goede sfeer

“De sfeer is goed hier”, vervolgt hij. “Het is gezellig en omdat ik verschillende collega’s heb, leer ik vanuit verschilleden perspectieven naar het werk kijken. Ik heb er nooit bij stilgestaan dat er zoveel achter dit werk schuilt. Wat dat betreft, heb ik nog veel te leren!”

Marinus ziet zich ook na zijn opleiding nog wel bij Van der Wal Elektrotechniek werken: “Het is een fijn bedrijf. Er zijn genoeg uitdagingen en ik heb het hier goed naar mijn zin!”

Ben jij op zoek naar stagebedrijf, waar je veel kunt leren en mooie uitdagingen tegenkomt? Neem dan contact met ons op.

Heeft u vragen over dit artikel?

Johan vertelt u er graag meer over!

Stuur een mail →