Blog

Slimme oplossingen voor verstelbare stuurhuizen

Regelgeving vereist dat in hoogte verstelbare stuurhuizen voorzien moeten zijn van een signalering die de hoogste en laagste positie van de stuurhut aangeeft en een indicatie geeft dat er spanning aanwezig is. Van der Wal Elektrotechniek heeft een slimme en kostentechnisch interessante oplossing in huis om aan deze eis te voldoen.

Johan van der Wal: ‘De stuurhutsignalering installeren wij zonder constructieve wijzigingen aan het schip aan te brengen. Hoe? Van der Wal Elektrotechniek stuurt de signalering aan door gebruik te maken van laserstraal. Wij stellen een laserstraal zo in dat op het gewenste punt, het hoogste of het laagste punt van de stuurhut, de signalering in werking treedt. Dit is een eenvoudige en makkelijk te installeren oplossing die toegepast kan worden in nagenoeg elke stuurhut.’

De regelgeving voor de signalering op verstelbare stuurhuizen is sinds 1 januari 2019 van kracht. Schepen moeten op het moment dat het Certificaat Van Onderzoek wordt vernieuwd aan deze vereiste voldoen.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden →