Van bijbaantje tot tekenaar!

2240907 Van der Wal elektrotechniek   Overzicht Groot

Hendrik van der Graaf is algemeen nautisch monteur en tekenaar. Hij werkt alweer sinds 2005 bij ons: ooit kwam hij als zaterdaghulp binnen. In de loop der jaren is Hendrik zich blijven ontwikkelen. Hij vertelt daar enthousiast over in dit interview.

“Elke dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee: dat maakt het werk interessant!”

Divers

Hendrik: “Mijn werk is heel divers. Ik werk zowel aan kleine installaties, zoals het installeren van camera’s, het aansluiten van piloten of radarinstallaties, áls aan grotere projecten zoals stuurhuizen. Sinds een jaar doe ik ook tekenwerk, en inspecteer ik installaties waar regels met betrekking tot het ADN - verdrag voor vervoer van gevaarlijke stoffen over binnenwateren - van toepassing zijn. Dat ben ik gaan doen na een interne vacature en heeft zich ontwikkeld op basis van mijn praktijkervaring.”

Combineren

“Ik heb over het tekenwerk veel geleerd van mijn collega Reindert”, vervolgt Hendrik. “Hij heeft mij wegwijs gemaakt met het tekenprogramma. Nu combineer ik installeren met tekenen. Dat is een mooie afwisseling tussen kantoorwerk en werkzaamheden aan boord.”

Tekenen

Hendrik: “Het tekenen van schema’s wordt steeds belangrijker. Tegenwoordig helpt een goed schema bij het snel en efficiënt oplossen van technische uitdagingen. Schema’s zijn een groot voordeel bij het verhelpen van storingen op afstand omdat je precies kunt terugzien wat waar is aangesloten. Vroeger werkten we summier met schema’s, wat het oplossen van problemen vaak tijdrovender maakte.”

Bijbaantje

Hendrik is 37 jaar oud en werk sinds 2005 bij Van der Wal Elektrotechniek. “Ik ben in 2002 begonnen op zaterdagen, als bijbaantje, dit werk beviel mij zo goed, dat ik na mijn mbo-opleiding als monteur aan de slag ben gegaan. Ik werk veel met nautische apparatuur zoals navigatieapparatuur, radar en trackpiloten. Het is specialistisch werk en het is leuk nieuwe ontwikkelingen te volgen en toe te passen.” 

Onderscheidend

“Bij Van der Wal Elektrotechniek krijg ik veel kansen en mogelijkheden om door te groeien”, zegt Hendrik. “Het is een overzichtelijk en gevarieerd bedrijf. We werken met een kleine groep collega’s en het is leuk te zien hoe jonge medewerkers groeien binnen het bedrijf. De bedrijfscultuur is prettig en ik voel me hier goed op mijn plek!” 

Ambities

Hendrik: “Ik wil mij graag verder ontwikkelen, vooral op het gebied van tekenen. Naast het installeren teken ik bedradingsschema’s en 3D-tekeningen voor schakelkasten. Daar wil ik me verder in verdiepen

Vrije tijd

Hendrik is getrouwd en heeft zes kinderen. In mijn vrije tijd werk ik graag in mijn groentetuin. Verder pakken we graag de fiets. Ik zit prima op mijn plek Bij Van der Wal Elektrotechniek en kijk uit naar alle nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen!”

Wil jij ook deel uitmaken van ‘team Van der Wal’? Bekijk dan onze vacatures en neem contact op

Heeft u vragen over dit artikel?

Johan vertelt u er graag meer over!

Stuur een mail →