Voordelige en probleemloze oplossingen voor walvoeding!

Foto: Ruud Mulder

Sinds kort bij ons in het assortiment: een aluminium walvoedingskabel! De AMflex aluminium polyurethaan kabel is uitermate geschikt als walvoedingskabel. Het beperkte gewicht is het grote voordeel! Dat weegt niet op tegen het beperkte kostenverschil met koperen kabels. Met de huidige hoge koperprijs is de aluminium kabel zelfs voordeliger…

Het lage gewicht van de aluminium geleider houdt deze kabel binnen de ARBO normen. De polyurethaan buitenmantel zorgt voor een zeer hoge slijtvastheid. Door het gebruik van stabiel geprijsd aluminium wordt het risico op koperdiefstal verlaagt. Om een indruk te geven van het verschil in gewicht: traditionele koperkabel voor 32A 1,40kg/m en de aluminiumkabel voor dezelfde stroomsterkte 0,24kg/m. 

Aardlek

Het is een herkenbaar probleem in de scheepvaart: de aardlekschakelaar van de walaansluiting die eruit schiet wanneer u het schip verbindt met de walaansluiting. De redenen waarom dit gebeurd zijn divers. Door een scheidingstransformator te plaatsen, voorkomt u deze situatie. Wanneer de walaansluiting op deze transformator is aangesloten, houdt u het schip altijd onder spanning.

Transformator

De scheidingstransformator is verkrijgbaar in verschillende groottes. De meest gangbare zijn 32A en 63A. In verband met uitstoot en geluidsoverlast van generatoren stellen steeds meer havens het gebruik van de walaansluiting verplicht.

Voorraad

Bij aanschaf van de scheidingstransformator bent u van problemen met de aardlekschakelaar af. In combinatie met de aluminium kabel als walvoedingskabel is de transformator een uitstekend alternatief voor gegarandeerde walvoeding. Beide producten maken deel uit van ons uitgebreide assortiment en zijn uit voorraad leverbaar.

Bent u benieuwd naar de aluminium kabel of wilt u meer weten over de scheidingstransformator? Neem dan contact met ons op.

Heeft u vragen over dit artikel?

Johan vertelt u er graag meer over!

Stuur een mail →